Hozzávalók:
- 15 gramm szárított Wakame alga
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kis hüvelyknyi nyers gyömbér
- 2 ek. szója szósz
- 1 ek. hidegen sajtolt olaj
- 1 ek. alma ecet
- 1 mk. kínai fűszer keverék
- chilly por ízlés szerint
- ízlés szerint egyéb zöldségek mint: kínai kel, lila káposzta, sárgarépa stb.
Az algát 10-15 percre beáztatjuk, majd kicsavarjuk levéből. Az algát, a fokhagymát, a gyömbért apróra vágjuk a többi összetevővel jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott kínai kelt, lila káposztát, sárgarépát. Akkor jó a salátánk aránya, ha a hozzáadott zöldségek ellenére is intenzíven érezzük az alga és a szósz ízét.
Kiváló esti hideg vacsorához, ragukhoz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése