2011. január 24., hétfő

Algasaláta

Tápanyagokban igen gazdag saláta, nemcsak télen készíthető. Elkészítési lehetősége sokféle lehet aszerint milyen zöldségekkel dúsítjuk az alapot.

Hozzávalók:
  • 15 gramm szárított Wakame alga
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kis hüvelyknyi nyers gyömbér
  • 2 ek. szója szósz
  • 1 ek. hidegen sajtolt olaj
  • 1 ek. alma ecet
  • 1 mk. kínai fűszer keverék
  • chilly por ízlés szerint
  • ízlés szerint egyéb zöldségek mint: kínai kel, lila káposzta, sárgarépa stb.
Elkészítés:

Az algát 10-15 percre beáztatjuk, majd kicsavarjuk levéből. Az algát, a fokhagymát, a gyömbért apróra vágjuk a többi összetevővel jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott kínai kelt, lila káposztát, sárgarépát. Akkor jó a salátánk aránya, ha a hozzáadott zöldségek ellenére is intenzíven érezzük az alga és a szósz ízét.

Kiváló esti hideg vacsorához, ragukhoz.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése