Hozzávalók:
- 200 g napraforgómag
- 6-8 datolya vagy mazsola
- 2 dl víz
- 300 g póréhagyma (vagy zeller)
- 2 fokhagymagerezd
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk. só
- 150 g lenmag
- 2-2 tk koriander és kömény
Elkészítés:
Előző este beáztatod a napraforgómagot és a datolyát/mazsolát.
A napraforgót jól átmosod és lecsöpögteted. Megtisztítod a póréhagymát (vagy zellert), a vöröshagymát és a fokhagymát és feldarabolod, majd a datolyával/mazsolával és az ázóvizével együtt pürésíted. Majd hozzáadod a megőrölt lenmagot-koriandert-köményt. Legvégül belekevered a napraforgómagot. Hagyod fél-egy órát állni, majd sütőpapíron elteríted kb 1 cm vastagságban. Így szárítod kb. két napig (vagy amíg nem lesz olyan, mint a keksz, jó ropogós. Amikor kicsit megszáradt, de még nem törik, akkor érdemes tetszőleges darabokra vágni; illetve mivel sütőpapíron van, nem árt néha megfordítani.
TIPP: aszaló géppel a művelet sokkal gyorsabb és egyszerűbb. Az pl. nem is tapad le.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése