2011. január 25., kedd

Barnarizs kása

A kása szó hallatán sokaknak valami rémséges "trutyi" jut eszébe. Pedig kevesen tudják, hogy a kása az egyik legegészségesebb ételünk. Mellesleg lehet nagyon finom is, amit remélem bizonyít az alábbi recept is.

Hozzávalók:
  • 2dl barna rizs
  • 4 dl víz
  • csipet só
  • kókuszreszelék ízlés szerint
  • mazsola ízlés szerint
  • nyers gyömbér
  • méz
Elkészítés:
A barna rizst feltesszük főzni, készre pároljuk. Addig főzzük míg egészen megfő és "kása" jellege lesz. Tehát "szétfő". Ha kész, akkor még forró masszába belekeverjük a kókuszreszeléket, mazsolát, gyömbért és végül a mézet. Jól összekeverjük és hagyjuk hogy összeérjenek az ízek, de ekkor már nem szükséges főzés. Önmagában vagy lekvárral kínáljuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése