2011. január 25., kedd

Vöröslencsés kicheri

Egy klasszikus indiai étel reformosan újragondolva, mely igazán könnyed étel salátával kínálva.

Hozzávalók:
  • 1 pohár hajdina
  • 1/3 pohár vöröslencse
  • 1 tk. kurkuma
  • 1 csapott tk. koriander - őrölve
  • 1 tk. római kömény - őrölve
  • hing
  • hidegen sajtolt olaj
Elkészítés:
2x vízben feltesszük főzni a hajdinát és a vöröslencsét. Belerakjuk a fűszereket és puhára főzzük. Kész fedő alatt további 30 percig hagyjuk dagadni, miközben hűl.

Tálaláskor kis hidegen sajtolt olajjal megöntözzük.

TIPP: bármilyen gabona/hüvelyes párosítással elkészíthetjük ezt az ételt így különböző ízkombinációkat kapunk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése