2011. január 24., hétfő

Kelkáposzta-tofu ragu

Nagyon könnyű és kiadós téli ragu ajánlat. Előnye, hogy hihetetlen gyorsan készen van.

Hozzávalók:
  • 1 fej kelkáposzta, leveleire szedve, vastag erek kivágva és darabolva
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csomag (300 gramm) TOFU
  • 1 csapott tk. majoranna
  • 1 tk. borsikafű
  • 2 tk. piros paprika
  • 1 tk. kömény mag
  • néhány gerezd apróra vágott fokhagyma
  • olaj
  • só, bors
  • kevés víz
Elkészítés:
Kis forró olajon megfuttatjuk a köménymagot, rádobjuk a vöröshagymát, pár keverés után jöhet a TOFU és a kelkáposzta is. Fűszerezzük, kis vízzel felöntjük, fedő alatt 10 perc alatt puhára párolódik. A fokhagymát csak akkor rakjuk bele, ha teljesen megfőtt a ragunk, így intenzív lesz az íze.

Bármilyen körettel, de kenyérrel is finom ebéd. Ehetünk hozzá salátát is!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése