2011. január 25., kedd

Falafel felturbózva

A csicseri golyókat mindenki ismeri, alább egy különösen felturbózot változatot mutatnék be. Igazi kuriózum!

Hozzávalók:
  • 1 csésze csicseriborsó - beáztatva éjszakára
  • 4 ek. bulgur - beáztatva 1-2 órára
  • 3 ek. liszt
  • 2-3 fokhagyma gerezd
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk- bors
  • 3 tk. koriander mag
  • 1 tk. római kömény
  • 0,5-1 tk. chilly
  • 1 ek. őrölt (pirított) szezám
  • petrezselyem zöld ízlés szerint
  • koriander zöld ízlés szerint
  • 0,5 tk. fahéj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • olaj a sütéshez, a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A hozzávalókat turmix segítségével pürésítsük és jól keverjük össze, majd kis gombócokat formáljunk belőlük. Olajjal kikent tepsiben süssük ropogósra - így egészségesebb és nem szívja magába az olajat.

Nagy adag salátával kínáljuk!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése