Hozzávalók:
- 1 csésze csicseriborsó - beáztatva éjszakára
- 4 ek. bulgur - beáztatva 1-2 órára
- 3 ek. liszt
- 2-3 fokhagyma gerezd
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk- bors
- 3 tk. koriander mag
- 1 tk. római kömény
- 0,5-1 tk. chilly
- 1 ek. őrölt (pirított) szezám
- petrezselyem zöld ízlés szerint
- koriander zöld ízlés szerint
- só
- 0,5 tk. fahéj
- 1 tk. szódabikarbóna
- olaj a sütéshez, a tepsi kikenéséhez
A hozzávalókat turmix segítségével pürésítsük és jól keverjük össze, majd kis gombócokat formáljunk belőlük. Olajjal kikent tepsiben süssük ropogósra - így egészségesebb és nem szívja magába az olajat.
Nagy adag salátával kínáljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése