Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- víz szükség szerint
- kevés hidegen sajtolt olaj
- édes pirospaprika
- magvak vegyesen - szezám, napraforgó, len -
- 50 g. magozott olíva bogyó
- só
- ízlés szerint inaktív sörélesztőpor
Elkészítés:
Palacsintasütőben nagy lángon a zabpelyhet szárazon megpirítom, majd vízzel felöntöm, hogy kása sűrűségű legyen; sózom, olíva bogyóval megszórom ; ekkor a masszát egyenletesen elterítem és innentől fogva (immár kis lángon) nem keverem. Ekkor megszórom a magvakkal és készre sütöm. Az egész lepény eggyé válik. Tányérra csúsztatom meglocsolom hidegen sajtolt olajjal, édes paprikával, inaktív sörélesztő porral.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése