2011. január 28., péntek

Zabpehely lepény

Reform különlegesség...

Hozzávalók:
  • 1 csésze zabpehely
  • víz szükség szerint
  • kevés hidegen sajtolt olaj
  • édes pirospaprika
  • magvak vegyesen - szezám, napraforgó, len -
  • 50 g. magozott olíva bogyó
  • ízlés szerint inaktív sörélesztőpor

Elkészítés:
Palacsintasütőben nagy lángon a zabpelyhet szárazon megpirítom, majd vízzel felöntöm, hogy kása sűrűségű legyen; sózom, olíva bogyóval megszórom ; ekkor a masszát egyenletesen elterítem és innentől fogva (immár kis lángon) nem keverem. Ekkor megszórom a magvakkal és készre sütöm. Az egész lepény eggyé válik. Tányérra csúsztatom meglocsolom hidegen sajtolt olajjal, édes paprikával, inaktív sörélesztő porral.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése