Hozzávalók:
- 2 dl csicseriborsó - beáztatva
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- 1/2 citrom leve
- egy kis olaj
- chilly
- 1 mk. kurkuma
- 1 mk. római kömény
- csipet só
Áztassuk be a csicseriborsót 12-14 órára. Egy vastag falu edényben hevítsünk az olajat pirítsuk meg benne a római köményt, majd rakjuk bele az átmosott lecsöpögtetett csicseriborsót. Adjuk hozzá a kurkumát pirítsuk tovább, majd egy kis idő múlva a kókuszreszeléket és a citromlevet. Keverjük meg és hagyjuk együtt összeérni az ízeket. Nem feltétlen szükséges főzni, csak hagyjuk lefedve még 5-10 percig. Tálaljuk gabonával, salátával, de önmagában is finom. :)
Aki ragaszkodik a "puha" ízekhez, az a beáztatott csicseriborsót főzze meg kurkumás, sós vízben. és utánna forgassuk meg a zsiradékban megpirított fűszerben, kókuszban és citromlében.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése