2011. január 25., kedd

Pikáns csicseriborsó

Egy nagyon egzotikus klassz recept...

Hozzávalók:
  • 2 dl csicseriborsó - beáztatva
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1/2 citrom leve
  • egy kis olaj
  • chilly
  • 1 mk. kurkuma
  • 1 mk. római kömény
  • csipet só
Elkészítés:
Áztassuk be a csicseriborsót 12-14 órára. Egy vastag falu edényben hevítsünk az olajat pirítsuk meg benne a római köményt, majd rakjuk bele az átmosott lecsöpögtetett csicseriborsót. Adjuk hozzá a kurkumát pirítsuk tovább, majd egy kis idő múlva a kókuszreszeléket és a citromlevet. Keverjük meg és hagyjuk együtt összeérni az ízeket. Nem feltétlen szükséges főzni, csak hagyjuk lefedve még 5-10 percig. Tálaljuk gabonával, salátával, de önmagában is finom. :)
Aki ragaszkodik a "puha" ízekhez, az a beáztatott csicseriborsót főzze meg kurkumás, sós vízben. és utánna forgassuk meg a zsiradékban megpirított fűszerben, kókuszban és citromlében.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése