2011. január 28., péntek

Köles lepény

Azért nem csapati mert a köles anyag tulajdonsága miatt nem nyújtható, mint a búzalisztből készült csapati. Persze ha valaki tudja olyan finomra őrölni a kölest, érdemes lehet próbálkozni.

Hozzávalók:
  • 2 dl köles
  • némi víz
  • 1 mk fűszerkerék ld. alább
  • 1 ek. őrölt lenmag
FŰSZERKEVERÉK: 1 mokkáskanálnyi ánizs, 2ek kömény, 1ek édeskömény, 1ek koriander

Elkészítés:

A kölest megőrlöm, elkeverem a sóval és a fűszerkeverékkel; őrölt lenmaggal keverem a tészta később jobban összeáll. Ezután kis vízzel összegyúrom keményre a tésztát és hagyom állni 1 órán át. Majd lapos kb. 1cm vastag lepényt nyújtok belőle és forró vas platnin megsütöm néhány perc alatt.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése