2011. január 25., kedd

Milánói dióból - ízes puliszkával

Eddig úgy ismertük, hogy milánóit csak húspótlóból - szejtánból, szójából, TOFU-ból - lehet készíteni. Íme egy másik variáció: csináljuk dióból!

A 2007-ES VEGA FESZTIVÁL KÜLÖNDÍJAS NYERTES RECEPTJE!

Hozzávalók:

Dió milánói:

  • 1 csésze dió - durvára/darabosra őrőlve
  • 1 fej vöröshagyma - apróra vágva
  • paradicsom lé/püré/friss paradicsom
  • olaj
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk. bazsalikom
  • késhegynyi szerecsendió
  • díszítésnek szezámmag - amúgy jó ízt is ad neki

Ízes puliszkához:
  • 1 csésze kukoricadara
  • borsikafű ízlés szerint
  • víz
  • olaj

Elkészítés:

Dió Milánói:

Az olajon megfuttatom a hagymát, belerakom a többi összetevőt és készre párolom, ha szükséges sűrítem . A diónak nem kell sok hőkezelés. 5 perc alatt megvan. Tálaláskor szezámmaggal hintem díszítésként.

Ízes puliszka:

A forró vízbe sűrű kavargargatások mellett belekeverjük a kukorica darát, a sót, a borsikafüvet. Kása sűrűségűre készítjük. Tálaláskor meglocsoljuk hidegen sajtolt olajjal.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése