Eddig úgy ismertük, hogy milánóit csak húspótlóból - szejtánból, szójából, TOFU-ból - lehet készíteni. Íme egy másik variáció: csináljuk dióból!
A 2007-ES VEGA FESZTIVÁL KÜLÖNDÍJAS NYERTES RECEPTJE!
Hozzávalók:
Dió milánói:
- 1 csésze dió - durvára/darabosra őrőlve
- 1 fej vöröshagyma - apróra vágva
- paradicsom lé/püré/friss paradicsom
- olaj
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. oregánó
- 1 tk. bazsalikom
- késhegynyi szerecsendió
- díszítésnek szezámmag - amúgy jó ízt is ad neki
Ízes puliszkához:
- 1 csésze kukoricadara
- só
- borsikafű ízlés szerint
- víz
- olaj
Elkészítés:
Dió Milánói:
Az olajon megfuttatom a hagymát, belerakom a többi összetevőt és készre párolom, ha szükséges sűrítem . A diónak nem kell sok hőkezelés. 5 perc alatt megvan. Tálaláskor szezámmaggal hintem díszítésként.
Ízes puliszka:
A forró vízbe sűrű kavargargatások mellett belekeverjük a kukorica darát, a sót, a borsikafüvet. Kása sűrűségűre készítjük. Tálaláskor meglocsoljuk hidegen sajtolt olajjal.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése