2011. január 25., kedd

Slambuc

Nép paraszt étel a javából! Ami után mindenki megnyalja mind a 10 ujját. :) A legjobb bográcsban megfőzve.

Hozzávalók:
  • 50 dkg fodros száraz durum tészta - masnitészta is kiváló -
  • 1,5 kg (új) burgonya - nagyobb darabokra vágva
  • 2 nagy fej vörös hagyma
  • 1 nagy (hegyes erős) paprika
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 ek. majoranna
  • 1 ek. piros paprika
  • 1 kis szár zeller
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Bő olajban enyhén barnára pirítjuk a tésztát, épp csak megkapja, majd kivesszük külön tálba. ( A használt olajat én kiöntöttem)

Új olajban megsütöm a vöröshagymát (kis vizet adok hozzá hogy ne égjen le). Majd hozzáadom az összes hozzávalót, kivéve a sót és a tésztát! Annyi vízzel öntöm fel, hogy kényelmesen ellepje.

Ha a krumpli megfőtt belerakom a sót, a tésztát puhulásig főzöm az egyvelegben. Pár perc alatt kész. Jó sűrű egytálételt kapunk.

Kovászos uborkával, salátával kiváló nyári étel. :)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése