2011. január 25., kedd

"Rántotta" - sárgaborsó lisztből

Az ízének semmi köze a klasszikus változatához, de egy egész jó ízkombináció... reggelire vagy akár vacsira is.

Hozzávalók:
  • 10 dkg sárgaborsó liszt
  • 1 paprika lehet zöld is
  • 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 szem apróra vágott paradicsom
  • 1 mk. majoranna
  • bors
  • 1 mk. kurkuma
  • 1 mk. pirospaprika
  • só/indiai fekete só
  • hing (elhagyható)
  • olaj
  • víz

Elkészítés:
Egy kis olajon elkezdem megfuttatni a paprikát, majd beleöntöm a sárgaborsólisztet és utána vízzel felöntöm, de csak annyival, hogy tejfel sűrűségű legyen. Beledobálom a többi hozzávalót és fűszert. Egy kis víz még szükséges hozzá, de ügyelni kell arra hogy végül azért mégis sűrű maradjon. Figyelem ne fűzzük sokáig! Az egész művelet max. 5-7 perc, különben a zöldségek elvesztik aromájukat és ropogósságukat, persze lehet puhán is enni, ez esetben pirítsuk le a zöldségeket még az elején. Kenyérrel kínálom, de önállóan is kiváló.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése