Hozzávalók:
- 10 dkg sárgaborsó liszt
- 1 paprika lehet zöld is
- 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 szem apróra vágott paradicsom
- 1 mk. majoranna
- bors
- 1 mk. kurkuma
- 1 mk. pirospaprika
- só/indiai fekete só
- hing (elhagyható)
- olaj
- víz
Elkészítés:
Egy kis olajon elkezdem megfuttatni a paprikát, majd beleöntöm a sárgaborsólisztet és utána vízzel felöntöm, de csak annyival, hogy tejfel sűrűségű legyen. Beledobálom a többi hozzávalót és fűszert. Egy kis víz még szükséges hozzá, de ügyelni kell arra hogy végül azért mégis sűrű maradjon. Figyelem ne fűzzük sokáig! Az egész művelet max. 5-7 perc, különben a zöldségek elvesztik aromájukat és ropogósságukat, persze lehet puhán is enni, ez esetben pirítsuk le a zöldségeket még az elején. Kenyérrel kínálom, de önállóan is kiváló.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése