2011. január 25., kedd

Szejtán készítése

Nagyon divatos manapság a szejtán. Valóban egy különleges és mellesleg sokrétűen felhasználható alapanyag, mely mellesleg nem bonyolult elkészíteni. Igaz időigényes. Viszont otthon készítve lényegesen olcsóbb mint a bioboltokban kapható változatok...

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt (lehet sima fehér liszt is)
  • vegeta vagy zöldséglé
Elkészítés:
A lisztet kis vízzel közepes keménységűre gyúrunk. Hideg sima vízzel teli tálba tesszük, hogy ellepje a tésztát; egy éjszakáig ázzon, de minimum 4 órát! Másnap kimossuk belőle a keményítőt folyó víz alatt, amíg a víz tejszerű lesz. Ezután beleszaggatjuk a fövő zöldséglevesbe vagy vegetás vízbe, ízlés szerint további fűszerekkel fűszerezzük. (készíthetünk belőle brassóit, süthetjük feltétnek stb.)

1 megjegyzés: